Cireșele sunt fructe delicioase și sănătoase, dar pot fi uneori afectate de viermi, ceea ce poate îngreuna consumul lor. Se aceea, am decis să explorăm trei metode simple și eficiente prin care putem scăpa de viermii din cireșe, pentru a ne bucura de gustul lor dulce și proaspăt. 

Înainte de a afla metodele ingenioase de a scăpa de ei, e bine să știm că viermii găsiți în fructele de cireșe sunt complet inofensivi pentru sănătatea umană și nu cauzează boli sau alte probleme digestive. În cazul în care fructele sunt proaspete, este posibil să nu observați nicio schimbare în gustul acestora. Cu toate acestea, atunci când cireșele rămân pe ramuri pentru o perioadă îndelungată, acest lucru se reflectă în calitatea lor. Gustul acestor fructe se deteriorează treptat, devenind amar.  

Iată 3 metode simple cum să scapi de viermii din cireșe :

1. Înmuierea fructelor în apă sărată: Pune cireșele într-un vas cu apă sărată timp de aproximativ 30 de minute. Viermii din cireșe vor fi atrași de sarea din apă și vor ieși la suprafața apei. Consumă cireșele, doar după ce le-ai spălat bine.

O nouă lege îi va ajuta pe românii care stau la bloc. Ce va fi obligată să facă asociația de proprietari

2. Utilizarea prafului de copt: Amestecă apă cu puțin praf de copt și pune cireșele în această soluție. Lasă-le să stea acolo timp de 10-15 minute, apoi clătește-le. Acest proces ar trebui să îndepărteze viermii și alte organisme dăunătoare.

3. Congelare: Pune cireșele într-un recipient sigilat și pune-le în congelator pentru cel puțin 48 de ore. Temperaturile scăzute vor ucide viermii și larvele prezente în cireșe. Asigură-te că lădița de congelare este etanșă pentru a preveni contaminarea altor alimente.

Cum apar viermii din cireșe

Până să se coacă cireșele, o insectă zburătoare, denumită musca cireșelor, își depună ouăle pe fructe. Când viermii ies din ou, intră în fruct de la coadă și se hrănescu cu pulpa cireșelor.Cireșele de mai nu prea au viermi pentru că ouăle depuse de musca de cireșe încă nu au eclozat sau sunt prea mici ca să îi vedem. Cu trece timpul, cu atât abudența viermilor este mai mare.Musca cireşelor se numără printre speciile familiei Tephrididae şi reprezintă cel mai important dăunător în ceea ce priveşte cultivarea cireşilor.

Această grupă de sânge este un adevărat magnet pentru țânțari. Ce le atrage pe supărătoarele insecte