Băutul de apă imediat ce s-au trezit face parte din ritualul de dimineață a celor mai multe dintre femeile japoneze. Iar atunci când te gândești la sexul frumos nipon îți vin în minte imaginea unei femei micuțe, zvelte, nu-i așa?

Adevărul este că sunt rare japonezele care au probleme cu surplusul de greutate. După studiul culturii din Țară Soarelui Răsare s-a ajuns la concluzia că oamenii de aici au o dietă diferită de cea a lumii occidentale. În plus, au un stil de viață diferit precum și o rutină diferită de cele din Europa sau America de Nord unde oamenii se confruntă cu supraponderabilitatea.

 Oamenii par să-și fi pierdut „senzația de sete”

Așadar, semnalele de sete pe care le trimite corpul pot fi interpretate greșit.

Adesea, la baza percepției greșite stă deshidratarea. Poți evita multe intervenții medicale costisitoare și inutile și să te bucuri de starea de bine pe termen lung dacă te hidratezi așa cum trebuie. Și mai multă confuzie produc efectele secundare ale deshidratării.

Mulți medici interpretează greșit aceste simptome secundare că afecțiuni fără nicio legătură cu deshidratarea corpului. Printre aceste afecțiuni se numără: dispepsia, artrite reumatoide, angină, migrene, dureri de cap, colită, hipertensiune, anemie, obezitate, sinuzita, tuberculoză pulmonară, astm, pietre la rinichi, tulburări cardiovasculare, diabet, menstruație neregulată, hemoroizi, epilepsie, leucemie, cancer uterin, cancer la sâni.

Care este cea mai bună modalitate de a-ți hidrata corpul? Cât de multă apă ar trebui să bei?

De vreme ce japonezii au mai puține probleme decât vesticii ar trebui să utilizezi modul lor de hidratare astfel încât să-ți îmbunătățești sănătatea în general.

 

Imediat ce te dai jos din pat ar trebui să bei apă pe stomacul gol. Este unul dintre primele lucruri pe care le fac niponii. Să bei suficientă apă este o rutină vindecătoare eficace devreme ce creează un mediu intern propice pentru prevenirea numeroaselor boli prin eliminarea toxinelor.

Oamenii de știință au studiat acest „ritual de dimineață” și au ajuns la concluzia că apă pe stomacul gol rezolva toate problemele de sănătate menționate mai sus. În plus, îmbunătățește sănătatea ochilor și ajută în ceea ce privește afecțiunile uterine (în special tulburările menstruale). Iată cum poți aplică și această strategie: în fiecare dimineață, imediat ce te-ai dat jos din pat bea în jur de 640 ml de apă.

Apoi, în următoarele 45 de minute nu mânca sau bea nimic.

Abia după ce s-a scurs acest interval poți lua micul dejun. Persoanele în vârstă, inclusiv cei care suferă de boli intolerabile la apă nu-și pot permite să bea 3 pahare de apă pe stomacul gol, așadar ar trebui să reducă cantitatea de apă la cât poate să accepte organismul lor și apoi încet, încet să ajungă la nivelul recomandat – 640 ml.

Dacă vei adopta practicile japoneze, după o anumită perioada de timp vei observă primele semne de îmbunătățire a parametrilor de sănătate. Vei începe să te simți plin de energie și mai puternic. Cât despre cât ar trebui să dureze „terapia cu apă” răspunsul depinde de problemele de sănătate cu care te confrunți.

Spre exemplu:

– Dacă suferi de gastrite, continuă terapia timp de 10 zile;

– În cazul constipației ai nevoie de 10 zile în care să-ți începi ziua bând apă;

– Diabeticii au nevoie de 30 de zile în care să bea apă pe stomacul gol;

– La fel și în cazul celor care se confruntă cu hipertensiune, ar trebui să țină terapia timp de 30 de zile;

– Pacienții cu tuberculoză ar trebui să bea 90 de zile apă pe stomacul gol.

Odată ce ai introdus această terapie în rutină ta zilnică și te vei simți bine ar trebui să o menții cât mai mult timp posibil. Apoi, cu cât va fi mai bună calitatea apei consumate cu atât rezultatelor  vor fi mai bune.

Excepție: Cei care se confruntă cu artrită ar trebui să bea apă pe stomacul gol numai în primele trei zile ale primei săptămâni. Din a două săptămâna ar trebuie să bea zilnic exact că persoanele obișnuite.

SURSA