1. Vin la tine sau te contactează doar când ei au nevoie de cevaUn prieten fals are talentul de a apărea doar când are nevoie de ceva de la tine, cum ar fi bani, o favoare sau o prezentare. Și mai rău, nu este aproape niciodată disponibil atunci când situația se inversează.

Rugăciunea „Nu știu” – Secretul care ne ajută să conștientizăm cât de mare este puterea lui Dumnezeu2 Îți critică obiectivele și te descurajează să le urmezi Aproape întotdeauna îți vor spune lucruri de genul „De ce te deranjezi? Nu vei reuși niciodată” sau „Este prea riscant”.3. Sunt geloși pe succesul tăuÎn loc să se bucure de realizările tale, un prieten fals poate fi invidios pe succesul tău și chiar încearcă să-ți submineze realizările. Uneori sunt în stare chiar să facă remarci batjocoritoare, cu zâmbetul pe buze, de parcă ar fi o glumă bună.4 – Te bârfesc pe la spatePrietenul fals ar putea să-ți devină confident, dar cu scopul meschin de a te bârfi apoi pe la spate. Fie că e vorba de detalii personale, fie de zvonuri care v-ar putea deteriora reputația.5 – Nu își cer scuze niciodatăUn prieten fals își va recunoaște rar greșelile sau la fel de rar își va cere scuze. În schimb, va fi primul care te poate învinovăți pentru greșelile sale, făcându-te să te simți frustrat și lipsit de sprijin.6 – Nu sunt de încrederePrietenii falși sunt adesea nesiguri și nesiguri, făcând promisiuni pe care nu le țin și anulând planuri în ultima clipă. Ei ar putea spune că vă vor ajuta financiar sau în diverse proiecte, pentru ca apoi să dea înapoi sau pur și simplu să fie de negăsit.

Discursul critic al șefei de promoție din Ineu a împărțit mediul educațional în două: „Incapabilă de recunoștință”/ „Discursul arată problemele învățământului”

7 – Nu țin cont de nevoile voastrePrietenii falși s-ar putea să nu îți respecte limitele, fie că este vorba de timpul tău, de banii tăi sau de spațiul tău personal. Ei pot cere împrumuturi sau favoruri fără a lua în considerare situația ta financiară sau te pot împinge să faci lucruri care te fac să te simți inconfortabil.8 – Folosesc manipularea emoționalăUn prieten fals te poate manipula emoțional pentru a obține ceea ce își dorește de la tine.9 – Îți fac în permanent concurență și se simt amenințați de succesul tăuUn prieten fals se pot lăuda cu propriile sale realizări sau poate încerca să-și strice dispoziția, să te facă să te simți nesigur și subevaluat.10 – Nu le pasă de tineÎn cele din urmă, un prieten fals nu pune suflet în nimic ce este legat de tine. În realitate, au grijă doar de ei înșiși și de propriile interese.Sigur că nu este nevoie să bifați toate cele 10 puncte pentru a stabili că un prieten vă este de fapt dușman, dar nici să reacționați impulsiv la primul semn care pare să se potrivească schemei de mai sus.

Testul care descifrează mesajele subconștientului: Alege o pasăre și află ce-ți rezervă această vară