Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

Adevărul despre cât trebuie să ai salariul pentru a face un credit de 50.000 de euro. Cât ar trebui să plătești lunar, în funcție de bancă

România a făcut un meci tactic perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) şi Denis Drăguş (57).Ucraina a avut posesia din startul jocului, dar România s-a apărat compact şi nu a lăsat spaţiu unor jucători de top precum Mudrik (Chelsea), Ţîgankov (Girona) sau Dovbik (Girona), golgheterul din La Liga, cu 24 de goluri.

România a dat dovadă de determinare şi pragmatism, deşi a avut o posesie inferioară (34%-66%), fiind superioară la şuturile pe poartă (5-2).

Mai mulţi suporteri au pătruns pe teren în ultima parte a meciului, în min. 73 un fan al echipei României îmbrăţişându-l pe căpitanul Stanciu.

Stanciu a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului de către UEFA.

Presa germană le caută scuze ucrainenilor. „E război la ei”

În meciul de deschidere încărcat emoțional al Grupei E, fotbaliștii țării sfâșiate de război nu au reușit să ofere momente de fericire pe teren și acasă, fiind înfrânți cu 3-0, îi deplânge Frankfurter Allgemeine Zeitung, care refuză să pună victoria pe seama calității jocului românilor, insistând că a fost vorba de erori ale ucrainenilor.

După o pasă proastă a portarului lui Real Madrid Andrij Lunin, căpitanul Nicolae Stanciu le-a adus românilor, cunoscuți pentru apărarea robustă, conducerea în minutul 29. În fața a aproximativ 60.000 de spectatori, Lunin a lăsat să se strecoare un șut al lui Răzvan Marin (53’) înainte ca Denis Drăguș (57’) să ia decizia timpurie împotriva ucrainenilor dezorientați.

Publicația germană susține „excepționalitatea” echipei Ucrainei, pentru care a fost mai mult decât un simplu început sportiv al Campionatului European. Țara se apără de războiul rus de agresiune de mai bine de doi ani și fotbaliștii sunt stresați, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Dacă soția ta te sună la cinci dimineața pentru că s-a ascuns din nou în buncăr cu copiii tăi, este extrem de dificil de procesat psihologic”, a spus mijlocașul Heorhij Sudakov, profesionist la Șahtior Donețk din 2020, despre stresul extrem.

Doi martori-cheie în cazul tinerilor români luați de ape în Italia dau peste cap datele anchetatorilor: „Aveau timp să se salveze, i-am văzut confuzi”