Actorul american Morgan Freeman afirmă după premiera noului său serial, unul filmat în România, că detestă sărbătorirea „Black History Month”, o lună specială pentru a celebra istoria afro-americanilor din Statele Unite, relatează Variety.

„O detest. Pur și simplu ideea. Îmi veți da cea mai scurtă lună din an? Și îmi veți celebra istoria mea? Toată această idee îmi face dinții să scrâșnească. Nu este corect”, a declarat el pentru Variety.

Statele Unite celebrează luna istoriei afro-americanilor în februarie, însă actorul în vârstă de 87 de ani s-a pronunțat acum asupra subiectului într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Variety despre The Gray House, un serial istoric cu povestea în timpul Războiului Civil american.

„Istoria mea este istoria americană. Este singurul lucru de pe lumea aceasta de care sunt interesat, dincolo de a face bani, a mă simți bine și a dormi destul”, a subliniat Morgan Freeman.

„Dacă nu îți cunoști trecutul, dacă nu îți amintești de el, ești condamnat să îl repeți”, a mai spus acesta.

Morgan Freeman nu joacă în The Gray House, ci este producător executiv al serialului, alături de Kevin Costner, care a produs recent un film despre perioada de după Războiul Civil al SUA, în care Sudul sclavagist s-a confruntat cu Nordul care dorea emanciparea sclavilor.

Costner a izbucnit în lacrimi după ce Horizon: An American Saga, filmul său, a fost ovaționat timp de 7 minute la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

Morgan Freeman și Kevin Costner au filmat în România un serial despre Războiul Civil american

În ceea ce privește serialul The Gray House, acesta a fost prezentat în premieră vineri la Festivalul de Televiziune de la Monte Carlo, unde Morgan Freeman a fost onorat cu Premiul Nimfa de Argint.

Inspirat de fapte reale, serialul se învârte în jurul poveștii a 4 femei – o socialită din statul Virginia, mama acesteia, o fostă sclavă, și o prostituată – care încep să spioneze pentru Nord.

Serialul, o miniserie cu 8 episoade, a fost filmat în România în vara anului trecut.

The Gray House este o poveste adevărată, nespusă, despre trei eroi aboliționiști uimitor de curajoși din timpul Războiului Civil, care s-au întâmplat să fie femei. Având o pasiune pentru istorie, este întotdeauna o satisfacție personală să împărtășesc povești cu straturi bogate despre eroii necunoscuți ai Americii”, a declarat Kevin Costner, atunci când s-a anunțat acest proiect.

Ulterior s-a decis adăugarea unui al patrulea personaj principal în poveste. Filmările au avut loc integral în Romania la studioul Castel Film și au început în primăvară, potrivit Urban.ro.

„Este atât de amplu. Există atât de multe persoane în serial fiindcă noi comemorăm că ele au fost acolo. Dacă poți face asta, dacă ți se oferă spațiul să faci asta, bravo. [Războiul Civil] nu a afectat un singur grup de persoane”, a mai declarat acum Morgan Freeman pentru Variety.

Serialul a fost preluat de Paramount ca distribuitor, însă deocamdată nu a fost anunțată o dată de lansare pentru acesta sau televiziunea care îl va difuza.

Hollywood reia tema Războiului Civil al SUA în contextul alegerilor prezidențiale de anul acesta

Revista Variety notează că subiectul Războiului Civil american atrage din nou atenția Hollywood în contextul în care Statele Unite vor organiza alegeri prezidențiale în luna noiembrie după o campanie electorală marcată de polarizare extremă.

Pe lângă serialul The Gray House și filmul Horizon: An American Saga, un alt lungmetraj inspirat de Războiul Civil american a apărut anul acesta și făcut furori în cinematografele nord-americane după premiera sa la jumătatea lunii aprilie. Este vorba de filmul Civil War, care își imaginează scenariul unui război civil actual în Statele Unite.

Filmul regizat de cineastul britanic Alex Garland (Ex Machina, Annihilation, Men) a debutat pe primul loc în clasamentul box office din America de Nord la jumătatea lunii aprilie, când a avut premiera în cinematografe cu încasări record pentru studioul independent A24 care l-a produs.

Ulterior el a vândut bilete de peste 114 milioane de dolari la nivel internațional, dintre care aproape 60 de milioane în America de Nord.

Civil War este o distopie în care personajele principale sunt patru jurnaliști ce trebuie să facă un drum de 857 de mile (1379 kilometri) până la Washington DC pentru a-i lua interviu unui președinte aflat la al treilea mandat.

Totul se întâmplă pe fundalul unui război civil sângeros care se desfășoară în America, între așa-numitele „Forțe Occidentale” din Texas și California și armata SUA.

Garland nu oferă foarte multe detalii despre cauzele războiului civil, dar spectatorii sunt invitați să apeleze la imaginație. Există suficiente indicii, pe care fiecare dintre noi le interpretează cum vrea, nota HotNews.ro într-o recenzie pentru acest film.

În Rusia el a fost difuzat sub titlul „Căderea Imperiului”.

citeste mai mult …