Conturile companiei Sanimed International, deținută de Cătălin Hideg – omul de afaceri care a făcut denunțul împotriva foștilor generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă -, au fost puse sub proprire de către un executor judecătoresc, la solicitarea Casei de avocatură Doru Trăilă şi Asociaţii, pentru a recupera o sumă de peste 300.0000 de euro din cadrul contractului de asistenţă juridică, document considerat de DNA un paravan pentru trafic de influenţă, arată documente citate luni de G4Media.ro.

Mai mult, executorul, care a obținut acordul Judecătoriei Giurgiu, a somat compania lui Hideg să achite creanța, în caz contrar îi va executa silit activele.

Reacția lui Hideg: „Îi aștept mâine să vină să ia compania în primire”

”Este o mare nebunie. Dacă nu a reușit doamna Kovesi să îmi închidă compania, au reușit ei prin acest act de poprire a conturilor cu acest executor judecătoresc”, a spus omul de afaceri Cătălin Hideg, pentru publicația citată.

„Și dacă tot au făcut-o și astăzi mi-au luat toți banii și din contul firmei de la Banca Transilvania, care era de altfel ultimul care mai rămăsese, și din Trezorerie, îi aștept mâine dimineață să vină să le dau cheile și să conducă ei mai departe destinele și viitorul companiei Sanimed. Le urez succes și îi aștept mâine să vină să ia compania în primire”, a mai reacționat Cătălin Hideg.

În noiembrie anul trecut, Hideg a semnat un contract de asistenţă juridică cu casa de avocatură Doru Trăilă şi Asociaţii în valoare de 600.000 de euro, din care a achitat efectiv doar 100.000 de euro.

Condamnat în primă instanţă la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar de fraudă cu fonduri europene legat de realizarea centrului medical de recuperare pentru vârstnici RecuMed din Călugăreni, Cătălin Hideg a formulat ulterior denunţul la DNA împotriva avocatului Doru Trăilă şi a generalilor SRI în rezervă Dumitru Dumbravă şi Florian Coldea.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt cercetați de DNA pentru „trafic de influență” și „spălare de bani”. Procurorii susțin că cei doi i-au promis omului de afaceri Cătălin Hideg că nu va face închisoare, în schimbul unei sume de 600.000 de euro, oferită de Hideg prin intermediul unui avocat.

Hideg susține că foștii generali SRI că i-ar fi cerut – prin intermediul avocatului Doru Trăilă – 600.000 de euro plus TVA pentru a-i „garanta” o condamnare cu suspendare în dosarul în care era acuzat de fraudă cu fonduri europene. După plata unei tranșe de 100.000 de euro, cei doi ar fi început să-l amenințe pe Hideg să plătească restul sumei contractuale.

Omul de afaceri spune însă că nu are nicio dovadă și că nici nu este sigur că banii ar fi ajuns la Coldea.

Cătălin Hideg şi firma acestuia, Sanimed Internaţional, au fost trimişi în judecată de Parchetul European, în octombrie 2022, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de euro.

În acest dosar, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în februarie anul acesta. Faptele pentru care a fost condamnat sunt: folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecinţe deosebit de grave şi pentru infracțiunea de spălare a banilor.

DNA a anunţat oficial, într-un comunicat de presă, că i-a pus sub acuzare pentru trafic de influenţă pe Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi pe generalul Dumitru Dumbravă, fost şef în SRI, aceştia fiind plasaţi sub control judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi teritoriul ţării.

Inculpat este și avocatul Doru Trăilă, iar a patra persoană pusă sub acuzare este Dan Tocaci, un apropiat al celor trei. Dosarul a fost deschis în urma denunţului formulat de Cătălin Hideg.

„În perioada martie 2023 – aprilie 2024, trei dintre inculpaţi (cei doi oameni de afaceri şi avocatul din cadrul Baroului Bucureşti) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi din cadrul unor instanţe de judecată şi că i-ar putea determina pe aceştia pronunţe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpaţi a fost diminuată la 600.000 euro plus TVA, fiind stabilit ca aceasta să fie remisă în trei tranşe egale. În contextul menţionat mai sus, în aceeaşi perioadă, martorul ar fi remis celor trei inculpaţi o plată parţială în sumă de aproximativ 100.000 euro”, susțin procurorii DNA.

Florian Coldea a transmis că se consideră nevinovat și că a respectat întotdeauna spiritul și litera legii.

citeste mai mult …