Legumele care conțin clorofilă 

Legumele verzi precum varza, spanacul, verdeata de mustar, salata romana si matula isi obtin pigmentul distinctiv din concentratiile mari de clorofila. Este recomandat sa consumi o varietate de verdeata zilnic. Daca acest lucru ti se pare dificil, poti incerca sucurile din verdeata.

1. Combaterea inflamatiei

Clorofila are proprietati antiinflamatorii puternice. Cercetarile au aratat ca aceasta poate reduce inflamatia prin inhibarea productiei de citokine pro-inflamatorii. Consumul de alimente bogate in clorofila, precum verdeturile cu frunze, poate ajuta la reducerea inflamatiei cronice, care este asociata cu numeroase boli, inclusiv artrita si bolile cardiovasculare.

2. Lupta impotriva cancerului

Studiile sugereaza ca aceasta substanta poate avea un rol important in prevenirea cancerului. Aceasta ajuta la neutralizarea substantelor cancerigene din corp si stimuleaza eliminarea acestora. De asemenea, clorofila poate impiedica cresterea celulelor canceroase prin inhibarea oxidarii ADN-ului, protejand astfel celulele sanatoase de deteriorare.

3. Imbunățățește digestia si ajuta la controlul greutății

Clorofila poate imbunatati digestia si ajuta la controlul greutatii. Ea stimuleaza productia de enzime digestive, facilitand astfel descompunerea si absorbtia nutrientilor. De asemenea, clorofila poate reduce poftele alimentare si ajuta la mentinerea unui metabolism sanatos, contribuind astfel la pierderea in greutate si mentinerea unei greutati corporale sanatoase.

4. Protejează pielea si grabește vindecarea ranilor

Clorofila are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii care ajuta la protejarea pielii si la vindecarea ranilor. Aplicarea topica a clorofilei poate accelera procesul de vindecare prin reducerea inflamatiei si prevenirea infectiilor. De asemenea, clorofila poate ajuta la reducerea acneei si la imbunatatirea aspectului general al pielii.

Băutura recomandată pentru a calma nervii. Induce o stare de calm și relaxare

Sursa