Când ai de amenajat un apartament vechi, așteaptă-te la tot felul de surprize, avertizează designerul Dana Marin de la Postcard Projects. Iar dacă locuința mai are și alte particularități precum suprafață redusă sau camere cu formă atipică, ar fi bine să te înarmezi cu multă răbdare. Sunt concluzii trase la finalul unui șantier de zece luni, proiect care a presupus renovarea unui apartament interbelic, situat într-o clădire interbelică din cartierul Grădina Icoanei. 

Apartamentul are două camere și o suprafață utilă de 50 metri pătrați. Este o locuință circulară, cu hol atipic, o bucătărie de doar cinci metri pătrați, living și dormitor trapez. Când Dana a vizitat prima dată locuința, apartamentul nu fusese niciodată renovat. La balcon, baie și bucătărie existau ferestre din termopan, dar restul casei încă avea tâmplăria de lemn, avariată de timp.

În livingul de 17 metri pătrați, Dana a reușit să integreze patru funcționalități: cameră de zi, dining, bibliotecă și spațiu de lucru.

Șantierul a durat aproximativ zece luni și a presupus modificări parțiale la configurația interiorului. În primul rând, Dana a propus zidirea ușii care exista între living și dormitorul matrimonial, ca să obțină o locuință decomandată. A desființat și un perete neportant dintre toaleta de serviciu și cămară, ca să creeze o debara cu rol de spațiu tehnic unde să intre centrala și mașina de spălat rufe. Holul, sub formă de L, a oferit spațiu generos de depozitare, dar a fost nevoie de soluții custom-made pentru optimizarea fiecărui centimetru disponibil. Încălțămintea și hainele de exterior sunt ascunse într-un cuier cu uși închise, înalt până în tavan, zona de intrare rămânând astfel aerisită și perfect organizată. Din punct de vedere estetic, spațiul anticipează atmosfera întregului apartament.

Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de home&living www.lovedeco.ro

citeste mai mult …