Deputata Laura Vicol a înștiințat organizația PSD Dolj că demisionează din partid și acuză un „linșaj mediatic” și o „campanie de denigrare” împotriva sa, dar și pentru destabilizarea PSD, potrivit unui document obținut de HotNews.
Anunțul demisiei din PSD a Laurei Vicol a fost publicat inițial de G4Media.
Demisia vine la trei zile de la investigația Recorder privind proiectul imobiliar Nordis, „afacerea unui clan politico-imobiliar cu conexiuni la cel mai înalt nivel”. Asociatul principal al Nordis este Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol.
„Atacurile grave la adresa mea și a familiei mele orchestrate sub formă de linșaj mediatic și campania de denigrare vizează nu doar distrugerea noastră ci și destabilizarea credibilității partidului din rândul căruia am făcut parte”, scrie Vicol.
„Pentru a elimina orice falsă suspiciune aruncată în spațiul public în goana unora care așa înțeleg să-și promoveze non-valoarea, vă rog să luați act de demisia mea”, le transmite deputata colegilor din PSD Dolj.
La o zi după publicarea anchetei, Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, iar Marcel Ciolacu a anunțat că nu se va regăsi pe lista pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie. Ea este în continuare deputat, funcție din care nu a demisionat.
Cum o lăuda Ciolacu pe Vicol: „Nici coruptă, nici neprofesionistă”
În octombrie 2020, când a fost propusă pe lista de parlamentare, de către de organizaţia Dolj, Ciolacu spunea despre Laura Vicol că nu a auzit să fie „nici coruptă, nici neprofesionistă„
În decembrie 2021, la numirea ei ca șef al Comisiei Juridice, Marcel Ciolacu afirma că nu are „nicio problemă cu doamna Vicol în ceea ce priveşte profesionalismul dânsei”. „Dimpotrivă am văzut multe propuneri legislative foarte bine făcute”, spunea atunci Ciolacu.
Proiectul Nordis, afacerea unui clan politico-imobiliar cu conexiuni la cel mai înalt nivel
Laura Vicol-Ciorbă este soția lui Vladimir Ciorbă, asociatul principal al Nordis.
Nordis trebuia să fie cel mai spectaculos proiect imobiliar din România ultimilor ani, dar evoluția acestei afaceri a căpătat toate ingredientele unei scheme piramidale cu sute de oameni păgubiți și multe milioane de euro dispărute din conturile dezvoltatorului, arată Recorder într-o investigație publicată luni.
În ultimii ani, în conturile Nordis au intrat milioane de euro, dar majoritatea ansamblurilor rezidențiale promise au rămas doar pe hârtie și în reclame. Folosind campanii de marketing agresive și speculând slăbiciuni majore din legislația românească, Nordis a încasat sume uriașe în avans de la oameni care, deși le-au plătit integral, n-au mai intrat în posesia apartamentelor promise, arată investigația Recorder.
Recorder a descoperit indicii solide că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite.