Doctorul Ioan Lascăr susține că este vorba de o metodă dureroasă, dar care dădea rezultate uimitoare. Încă din vechile timpuri, femeile adorau să fie mereu frumoase și să aibă o rutină de îngrijire, drept pentru care apelau la trucuri inedite. La vremea respectivă nu existau produse cosmetice, însă acestea aveau la îndemână diverse alte metode.

Una dintre cele mai vechi povești ale femeilor din Antichitate se leagă de ridurile de la colțul ochilor, cunoscute și sub denumirea de„labă de gâscă”. Ei bine, pentru a scăpa de ele, egiptencele foloseau o lumânare. Mai exact, acestea își ardeau ridurile cu ceara obținută. Deși arsura în zona locală era destul de dureroasă, după cicatrizare, ridurile dispăreau ca prin minune. Astfel, egiptencele au fost primele femei care au descoperit ce înseamnă întinerirea pielii.

Elixirul pe care dacii îl numeau „băutura zeilor”. Cum se prepară imunzantul pe care nu îl găsești în nicio farmacie

„Interesul pentru corectarea ridurilor este de mii de ani în atenția femeilor. În Egiptul Antic, femeile foloseau pentru estomparea ridurilor de la colțul ochilor arsura locală cu lumânarea. Se produceau arsuri locale și în urma cicatrizării, arsurile superficiale estompau semnificativ ridurile”, a spus medicul Ioan Lascăr pentru dcmedical.

Pe de altă parte, egiptencele obișnuiau să folosească uleiul de migdale, menit să reducă semnele de îmbătrânire. De asemenea, acesta are rolul de a hidrata și a catifela pielea, dar o și împrospătează cu un miros plăcut. Regina Cleopatra, spre exemplu, folosea lapte și miere pentru a avea o piele fină. De cele mai multe ori, aceasta făcea băi în lapte pentru a-și calma și hidrata pielea, dar și pentru a elimina mirosul neplăcut al corpului.

Cel mai bun analgezic pe care natura l-a dat în lupta cu durerea. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului