Traian Halalai, președintele EximBank, fosta Banca Românească din subordinea Ministerului Finanțelor, încasează unul dintre cele mai mari salarii din istoria țării. Cu funcția de președinte executiv încasează 22.000 de euro pe lună. În 2022 a încasat un venit total de 1,3 milioane de lei din funcțiile din cadrul băncii de stat.
Al doilea în topul bugetarilor de lux este guvernatorul Mugur Isărescu. În 2022 a primit un salariu de 4 ori mai mare decât pensia lunară. Bancherul câștigă 17.350 de euro pe lună la BNR și are o pensie de 4.000 de euro pe lună.
Alți șefi din băncile de stat câștigă și ei în medie 15.000 de euro pe lună.
La Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, salariile sunt un pic mai „slăbuțe”. Noul președinte Valeriu Zgonea câștigă aproape 9.000 de euro pe lună.
Vicepreședinții de la ANCOM câștigă 7,000 de euro lunar.
Ioana Timofte, nepoata fostului șef SRI Radu Timofte, are și ea venituri de invidiat. Potrivit declarației de avere ea câștigă lunar 12 mii de euro, unul dintre cele mai mari salarii de bugetar din România în funcția de șefă a Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor.
Este acuzată de constituire grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani. În această schemă ar fi fost cooptați mai mulți subordonați din instituției, potrivit procurorilor și stenogramelor depuse la dosar.Ioana Timofte a precizat că mai deține două autoturisme de lux, 40.000 de euro și 52.000 de lei în conturi, bijuterii în valoare de 80.000 de euro și datorii de aproximativ 110.000 de euro.
Salariile de la Palatul Victoria au rămas mult în urmă. Premierul are 17 mii de lei, secretarul Guvernului are 14 mii de lei, un ministru câștigă 12,700 de lei, iar un secretar de stat primește 10.000 de lei pe lună.
Austeritate de fațadă. Companiile de stat își răsplătesc angajații cu prime de Crăciun generoase