alimentele-anti-foame,-care-ajuta-si-la-slabit,-dezvaluite-de-mihaela-bilic.-nutritionista-arunca-in-aer-miturile:-„carnea-nu-ingrasa”

Mihaela Bilic susține că soluția constă în modul în care alegem ce mâncăm. Alimentele bogate în fibre și proteine sunt esențiale pentru a ne menține sătui pe o perioadă mai lungă de timp, iar aceasta este cheia pentru a scăpa de senzația constantă de foame. În plus, aceste alimente sunt și de ajutor în procesul de slăbire, diferite de cele bogate în grăsimi, sare sau zahăr, precum și cele procesate, care oferă o senzație de sațietate foarte efemeră.

“Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți și să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat. La cealaltă extremă sunt alimentele cu volum mic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, grăsimi, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, există riscul să ne îngrășăm” – a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook. 

Părțile toxice ale puiului, care nu trebuie mâncate sub nicio formă

În continuarea postării sale, nutriționista a enumerat alimentele care țin de foame pentru o perioadă îndelungată. Surprinzător pentru fanii dietei vegane, printre alimentele care țin de foame și nici măcar nu îngrașă se află ouăle, carnea și peștele. 

“Iată care sunt alimentele eficiente când vorbim de sațietate maximă și aport caloric redus: Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne se spune că au calorii negative, țin de foame multe ore iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Peștele în general și peștele gras în special intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași omega 3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut” – a explicat nutriționistul. 

Bilic a mai precizat că dacă vine vorba despre făinoase, pastele al dente și cartofii fierți în coajă sunt alegerile perfecte. 

Studiul surprinzător care recomandă să nu-ţi mai faci patul dimineaţa. De ce trebuie să renunți la acest obicei

“Din categoria făinoase, pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii. Și pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat variantei albe și pufoase. De data asta conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește” – a adăugat Mihaela Bilic. 

Ciorba este și ea o alegere excelentă pentru a ne sătura cu puține calorii, deoarece “deși conține peste 90% apă supa și ciorba ne satură cu puține calorii. Se numește paradoxul ciorbei și s-a dovedit că stă în stomac de două ori mai mult timp decât un felul doi. Așa că nu ezitați să începeți masa o supă dacă vreți să umpleți stomacul repede. Iar dacă sunteți la cură de slăbire mâncați DOAR supă, ca fel unic! Și puneți lângă ea și un ardei iute, ca să accelerați metabolismul” – a mai scris experta în nutriție. 

În ceea ce privește desertul, fructele bogate în pectină precum merele, perele, gutuile și caisele sunt cele mai bune alegeri. Iar pe lista gustărilor, cele mai bune alimente pentru slăbit sunt morcovul și porumbul expandat (popcorn și pufuleți). 

Se scaldă în bani, dar îi este interzis un singur lucru. Ce nu are voie să facă Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *