Nutriționiștii susțin că acest fruct cultivat în iarnă ar putea întări apărarea organismului. Mai mult, acesta ajută la scăderea în greutate și menținerea unei diete sănătoase, fără a cheltui o mulțime de bani.

Intrat în sezonul de vârf la sfârșitul toamnei și la începutul iernii, acest fruct asiatic oferă o aromă delicios de dulce aproape comparabilă cu mierea. Fructul recomandat de nutriționiști este kaki. „Cu acest fruct delicios de iarnă, nu judeca o carte după coperta ei. Pare extrem de asemănătoare cu o roșie, cu toate acestea, pulpa sa interioară portocalie, asemănătoare mango-ului este îngăduitoare și plină de proprietăți de stimulare a sistemului imunitar. Cultivat din copaci de curmal inițial în China, kaki are gust ca niciun alt fruct, lăudându-se cu un gust bogat și dulce, toate în același timp”, a precizat nutriționistul Abigail Roberts.

Kaki oferă 15% din valoarea zilnică recomandată de Vitamina A și 14% din valoarea zilnică de Vitamina C, împreună cu cantități generoase de vitamina E, K, B6 și potasiu, esențiale pentru păstrarea unui sistem imunitar puternic. Citeşte întreaga ştire: Fructul care te ajută să slăbești și să îți crești imunitatea iarna