Perioada postului reprezintă o perioadă dificilă pentru mulți credincioși care nu știu ce să mai gătească de post. În ajutorul lor le vine maica Cristofora de la Mănăstirea Văleni, care a gătit o rețetă delicioasă de post: musaca cu cartofi și ciuperci.
Maica a explicat pentru Trinitas întregul proces de preparare al acestei rețete simplu, ușoare și delicioase de post.
Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea VăleniIngrediente:1 kg de cartofi;sare;50 ml de ulei;două cepe;600 g de ciuperci în conservă;50 ml de ulei, în care se călește 1/2 ceapă (pentru piure);250 ml de sos de ardei;mărar;3 fire de usturoi verde;pătrunjel.Secretele preparării unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetariMod de preparare:
Maica Cristofora a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ O să facem o musaca cu ciuperci. Cartofii îi facem piure. După ce facem piureul, pregătim sosul, care se pune în musaca și o dăm la cuptor. Simplu. O să scoatem cartofii. Pregătim sosul pentru cartofii la cuptor cu ciuperci.
Am pus ulei. Pun un pic de usturoi, un pic de sare. Îl lăsăm puțin să se undească. Acum o să pun ceapa și ciupercile. După ce s-a călit un pic ceapa, o să punem ciupercile. Astea conservate la borcan sunt practice pentru că ele sunt deja fierte și se fac mai repede. O să le las așa. Acopăr. O să pun uleiul pe care l-am făcut pe ceapă peste piure.
Să terminăm ciupercile. Punem un sos de ardei. Punem piureul în tavă. Ciupercile sunt bune cu mărar. Dacă avem în grădină, punem. Punem și un pic de usturoi verde. Lăsăm să mai dea câteva clocote și apoi o turnăm peste cartofi.”, a explicat maica Cristofora pe YouTube.
Ulterior, maica Cristofora a pus musacaua la cuptor și după ce s-a rumenit a presărat pătrunjel proaspăt pe deasupra.
Citește continuarea aici
Idei de mic dejun pentru vegetarieni. Un gust excepțional, de la prima oră a dimineții