Astfel, pe probele prelevate din magazinul alimentar, pește congelat și mici,pentru determinarea de agenți cauzatori de toxiinfecții alimentare E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi, Enterobacteriaceae rezultatele sunt negative.

În ceea ce privește rezultatul pe probe prelevate de inspectorii DSVSA Călărași din alimentele preparate, găsite la domiciliu familiei în data de 29.04.2024 rezultatele sunt negative privind detecția de E.coli, Salmonella spp, Listeriamonocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi.

În probele prelevate la domiciliul familiei, din peștele si carnea preparate încasă, au fost identificate bacterii din clasa Enterobacteriaceae, peste limitaadmisă. Frecvent, se constată o creștere a Enterobacteriaceelor in cazul condițiilorimproprii de manipulare și pregătire a produselor alimentare.

Rezultatele analizelor au fost transmise catre instituțiile abilitate ale statului implicate in anchetă.

Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani, din Călărași, care a murit după ce a mâncat carne la grătar: peștele, CONTAMINAT cu substanțe periculoase