Nutriționista Mihaela Bilic aduce o perspectivă profesionistă și argumentată asupra importanței omega 3 în alimentație și impactul său asupra sănătății. Prin expunerea faptelor și a informațiilor relevante, aceasta își propune să clarifice dilema legată de cea mai bună sursă de omega 3, oferind publicului său posibilitatea de a face alegeri informate și conștiente pentru un stil de viață sănătos. „În nutriție lucrurile nu sunt în alb și negru, nu există alimente sănătoase și nesănătoase, fiecare ingredient vine cu bune și rele. Iar noi trebuie să fim bine informați ca să facem alegeri corecte.Colesterolul, acizii esențiali Omega 3 și grăsimile saturate sunt 3 elemente dificil de pus în echilibru. Omega 3 eficient pentru organismul uman provine din surse animale, dar ce te faci dacă grăsimea de porc are prea multe grăsimi saturate iar gălbenușul de ou prea mult colesterol?!?! Vrei să o rezolvi pe una și se strică celelalte două.Sper că știți deja că o mare parte din colesterolul din sînge nu vine din mâncare, ci îl produce ficatul. Cât despre aportul de grăsimi și colesterol din produsele animale, trebuie să ținem cont de indicele aterogenic, el ne spune gradul de risc cardiovascular. ÎCCJ, decizie finală în celebrul dosar „Ecler la tavă”. Jamila a pierdut procesul. Daune de 7.000 de euro, vehiculate prin tribunale Vă prezint rezultatele unui studiu nutrițional care compară conținutul de colesterol, grăsimi saturate și indexul aterogenic pentru carne, ouă și creveți.La 100 g produs avem:-10g grăsimi saturate în carne, 4g în ou și 0,25g în creveți-400mg colesterol în ou, 170mg în creveți și 80mg în carne.Ce alegem?! Indexul aterogenic este 0,7 pentru carne, 0,4 pentru ou și 0,36 pentru creveți. Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Mulți români se duc în vacanță acoloConcluzia? Creveții sunt alegerea cea mai inspirată când vine vorba de sursă de omega 3 cu index aterogenic minim.Cu 100 g creveți acoperim 75% din necesarul zilnic de EPA+DHA, avem 110% din doza necesară de seleniu, 68% din cea de cupru și 52% din necesarul de fosfor. Cantitatea totală de grăsimi din creveți este de 1% iar aportul de proteine cu toți aminoacizii esențiali prezenți este de 25%.Acest studiu oferă o perspectivă nouă pentru consumul de creveți, care până acum erau acuzați că au prea mult colesterol. Creveții au mai puțină grăsime decât carnea, mai puțin colesterol decât oul, multe minerale, acizi grași omega 3, proteine de înaltă valoare și fitonutrienți din familia carotenoidelor cu beneficii speciale pentru sănătate.Știu că nu fac parte din obiceiurile noastre culinare, dar merită să-i introduceți în meniu. Mai ales că sunt curățați, pre-fierți și gata în câteva minute!”, a scris MIhaela Bilic pe Facebook. Specialiștii în construcții demontează miturile comune despre cutremur. „Dacă stai sub grindă vei fi în siguranță” – Fals!