Scenele au fost surprinse de camerele de filmat ale echipei Trinitas TV și au arătat încă o dată legătura puternică dintre patronul FCSB și valorile spirituale ortodoxe.

Un om de afaceri dedicat credinței

Gigi Becali este binecunoscut pentru prezența sa constantă în biserici și pentru implicarea sa activă în viața religioasă. De-a lungul anilor, el a declarat public că nu ratează nicio slujbă duminicală și că își găsește liniștea sufletească în rugăciune. Mai mult, patronul FCSB contribuie generos la construirea și renovarea lăcașurilor de cult, atât în România, cât și la schiturile românești de pe Muntele Athos.

În nordul Capitalei, în zona Pipera, Gigi Becali finanțează construcția unei catedrale impresionante, un proiect pe care îl consideră o datorie de suflet. În plus, omul de afaceri a menționat în repetate rânduri că muzica religioasă este singura pe care o ascultă, iar vestimentația sa reflectă adesea simboluri ortodoxe.

Reflecții asupra credinței și justiției

Pe lângă implicarea sa în acte caritabile, Gigi Becali a mărturisit recent că evenimentele din trecut i-au schimbat perspectiva asupra vieții și a societății. După ce alegerile prezidențiale au fost anulate de Curtea Constituțională, Becali a făcut o declarație surprinzătoare despre teama sa de consecințele legale din România:

„Bă, dacă au hotărât asta, eu nu mai vorbesc! Mie îmi e frică. Gata! Abia acum îmi dau seama că trebuie să-mi fie frică în România. Îmi e frică, pe cuvânt. Nu mai zic nimic. Mă gândesc că până acum eram nebun. Vorbeam și nu îmi dădeam seama în ce țară trăiesc. Dar acum nu mai vorbesc. Îmi e frică. Gata! Acum mi-au demonstrat ce putere au acum. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am făcut doar doi ani de pușcărie. Acum mă gândesc. M-a protejat Dumnezeu. Ăștia au putere să dea ani grei de pușcărie. Gata! Nu mai vorbesc”

Lacrimile vărsate în timpul slujbei de la Catedrala Patriarhală sunt încă o dovadă a puterii credinței în viața lui Gigi Becali. Pentru patronul FCSB, spiritualitatea rămâne un element central, fie prin donații generoase pentru biserici, fie prin momente de introspecție și rugăciune profundă.