Petre nu e politician, dar ar putea deveni dacă cererea sa de aderare la partidul S.O.S. al senatoarei Diana Șoșoacă va fi acceptată. „I-am spus doamnei Șoșoacă că dacă își face apariția aici, eu o dau afară din Piața Constituției. Mă dezic de ea pe perioada protestului ăsta de 3 zile.” a spus Bogdan Petre, pentru cei de la Libertatea.

În timpul în care trebuia să existe un protest în Constituției, piața era animată de doar câțiva oameni. Iatan Spirea, un agricultor din Dâmbovița, cerea oprirea falimentului agriculturii din România. Omul spune că muncește cele două hectare de pământ rămase moștenire de la părinți.

„Eu lucrez cu mâinile mele, că nu am utilaje, n-am nimic. Mă rog de cei cu utilaje, îi plătesc să-mi are și mie, să-mi recolteze cu combina. Iar apoi, tot după ei stau să-mi vândă și mie grâul pe care-l scot”.

Un alt agricultor, Ioan Stângaci, s-a urcat în trenul Timișoara-București în timpul nopții pentru a ajunge să participe la protestul din Constituției.

„Eu fac agricultură din 1992. Ne-am apucat atunci deși nu aveam utilaje, lucram cu sapa. Și nu eram singurul, mulți și-au lucrat pământurile în anii ‘90, până ce nu au mai avut posibilitatea financiară să mai muncească așa”, spune fermierul. Oamenii mai semnalează că cele mai mari probleme din agricultură sunt legate de costurile din ce în ce mai mari la carburanți, îngrășăminte, semințe, precum și prețurile în prăbușire la grâne.

În timp ce Piața Constituției își aștepta protestatarii, la Afumați avea loc adevărata manifestație. Oamenii sun că nu vor pleca până când nu le vor fi rezolvate problemele.

„Nu vorbim acum de cele mai mari provocări care afectează viața unui fermier, căci toate se rezumă azi la un singur lucru – Guvernul. Conducerea acestei țări a devenit cea mai mare și singură problemă a agricultorului din România. Nu vedeți că avem atâtea zile de stat în stradă, iar ei ne tratează cu indiferență ori, mai rău, ne acuză că suntem ba instigatori, ba cu Șoșoacă. (…) Problema nu e că ne-a ajuns cuțitul la os, ci că a trecut de mult de os, adică nu doar că nu am rămas cu nimic, dar sunt în gaură două milioane de lei după anul agricol 2023”, a spus un fermier din Botoșani.