Alimente recomandate după o criză de fiereAlimente bogate în fibre, precum legumele, fructele și cereale integrale. Fibrele încetinesc absorbția grăsimilor, ceea ce reduce cantitatea de bilă necesară pentru descompunerea lor și previne suprasolicitarea vezicii biliare;Alimente care conțin proteine slabe, cum ar fi carnea de pui, curcan și pește. Proteinele sunt necesare pentru repararea țesuturilor inflamate. Proteinele slabe se pot digera mai ușor și nu stimulează eliberarea excesivă de bilă, spre deosebire de cele din alimentele grase;Supele de legume sau de pui. Dacă nu sunt preparate cu grăsimi, supele nu necesită mult efort pentru digestie și nu stimulează eliberarea bilei, ceea ce permite vezicii biliare să se recupereze după o criză. 

În perioada de recuperare după o criză biliară, evită să mănânci o cantitate mare de mâncare la o singură masă. Consumă mese mici și frecvente pentru a evita suprasolicitarea vezicii biliare, scrie medicool.ro.

Remedii pentru problemele de tiroidă. Ce trebuie să consumi pentru a menține sănătatea acestei glandeAlimente de evitat când ai probleme cu vezica biliară

Dieta joacă un rol foarte important în gestionarea afecțiunilor biliare. Scopul este de a reduce stimularea vezicii biliare și de a preveni astfel crizele dureroase sau complicațiile precum inflamația și blocajele canalelor biliare. 

Lista de alimente contraindicate când ai probleme cu vezica biliară include:

Grăsimi saturate și trans. Carnea roșie grasă, alimentele prăjite, fast-foodul, produsele de patiserie, produsele lactate grase, untura și anumite uleiuri vegetale (de cocos și de palmier) stimulează vezica biliară să elibereze o cantitate mai mare de bilă în intestinul subțire pentru a fi digerate. Totodată, colesterolul pe care îl conțin contribuie la formarea pietrelor;Carbohidrați rafinați. Pâinea albă, pastele din făină albă, produsele de patiserie, dulciurile procesate și băuturile care conțin mult zahăr adăugat pot duce la creșterea nivelurilor de trigliceride și colesterol, care contribuie la formarea pietrelor. Totodată, au un rol în creșterea greutății corporale, care este un alt factor de risc pentru calculii biliari și alte probleme ale vezicii biliare;Mâncăruri condimentate. Alimentele picante sau iuți, care conțin ardei iute sau piper, stimulează vezica biliară să elibereze mai multă bilă. După o criză de fiere, ele pot să agraveze inflamația și durerea. Unele persoane cu probleme biliare nu tolerează bine ceapa și usturoiul, mai ales după o criză dureroasă;Alcool. Consumul de alcool stimulează producția de bilă și poate duce la agravarea durerii sau la inflamația vezicii biliare, scrie aceeași sursă.Metode pentru a încetini îmbătrânirea creierului. Ce recomandă specialiștii pentru a împiedica deteriorarea memoriei