conferinta-profesionistilor-romano-americani-a-ajuns-la-a-cincea-editie-reuniune-de-marca-a-diplomatiei.-ambasadori,-cercetatori-si-speakeri-de-renume,-discursuri-de-exceptie

Respectând tradiția, în cadrul ediției de anul acesta, se va face bilanțul evoluțiilor din consiliile academice și profesionale, inclusiv Arte și Cultură, Medicină și Sănătate Publică, Consiliere juridică, Dezvoltare și Politici publice, STEM și IT, Angajamentul civic comunitar și Antreprenoriatul social.

Cea de-a cincea ediție a Conferinței Profesioniștilor Româno-Americani reunește speakeri importanți, printre care:

– Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii

– Viorel Ursu, Ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii

– Sandra Pralong, Consilier de Stat al Președintelui României Klaus Iohannis, Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor

– Valentin Vătăjelu, Consilier de stat, coordonator național pentru aderarea României la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii (Visa Waiver)

– Dorian Branea, Institutul Cultural Român

– Raluca Negulescu-Balaci, director executiv Fundația UiPath

– Dr. Mihai Adrian Dobra, Medic primar Chirurgie Urologică Institutul Clinic Fundeni, Doctor în Științe Medicale, Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București

Forumul de cercetare în domeniul imigrației (Immigration Research Forum, IRF – n.r.) este o organizație independentă, non-partizană, nonprofit, stabilită în Washington DC, dedicată cercetării imigrației transatlantice, integrării sociale a imigranților și impactului acestora asupra comunităților gazdă și țărilor de origine. 

Organizația urmărește să reunească profesioniști cu diferite domenii de expertiză în cercetare, pentru a ajuta la dezvoltarea, promovarea și susținerea strategiilor de împuternicire a populațiilor vulnerabile, inclusiv a grupurilor de imigranți, prin eforturi de lobby și diplomație publică.

IRF urmărește să sprijine cercetările privind imigrația transatlantică în Statele Unite și factorii care determină integrarea cu succes a imigranților în comunitățile gazdă. Se concentrează pe cercetarea științifică transdisciplinară care servește drept bază pentru consilierea politicilor. 

Prin dezvoltarea și implementarea sondajelor de experți, rapoarte de evaluare a nevoilor, eforturi de instruire, informare și documentare, încearcă să informeze factorii de decizie cu privire la constatările sale de bază.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *