10 înlocuitori pentru zahăr în prăjituri
Înlocuirea zahărului în prăjituri poate fi necesară din diverse motive, cum ar fi preferințele dietetice, restricțiile medicale sau dorința de a folosi ingrediente naturale. Iată câțiva înlocuitori pentru zahăr în prăjituri și cum pot fi folosiți.
Miere
Mierea este varianta clasică de substitut al zahărului. Folosește ¾ cană de miere pentru fiecare cană de zahăr. Ține cont de faptul că este mai dulce decât zahărul, așa că este nevoie de mai puțină. De asemenea, deoarece mierea este lichidă, va trebui să reduci cantitatea totală de lichid din rețetă cu ¼ cană pentru fiecare cană de miere folosită.
Sirop de arțar
Siropul de arțar are același grad de îndulcire ca mierea și o textură apropiată așa că substituția se va face la fel. În acest caz, ține cont că are un gust distinctiv care poate influența aroma finală a prăjiturii.
Prăjitura Greta Garbo. O rețetă veche, care se prepară simplu, dar este extrem de gustoasăPiure de banane
Dacă vrei un înlocuitor foarte natural piureul de banane foarte bine coapte este o alegere perfectă. Folosește ½ cană de piure de banane pentru fiecare cană de zahăr. Pentru că adaugă umiditate și aromă textura și gustul prăjiturii pot fi schimbate. Poate fi necesar să ajustezi cantitatea de lichid și de făină din rețetă.
Sirop de agave
Siropul de agave este mai dulce decât zahărul și are un indice glicemic mai scăzut. Folosește ⅔ cană de sirop de agave pentru fiecare cană de zahăr. Va trebui să reduci cantitatea de lichid din rețetă cu ¼ cană.
Sosul de mere
Tot în categoria substitutelor naturale intră și sosul de mere. Vei avea nevoie de o casă de sos de mere pentru a înlocui o cană de zahăr. Ca și în cazul piureului de banane, va adăuga umiditate, deci poate fi necesar să reduci alte lichide din rețetă. Este o alternativă bună pentru prăjituri și checuri.
Pasta de curmale
Pasta de curmale va aduce o dulceață naturală rețetelor de prăjituri și biscuiți. Vei face substituția 1:1.
Stevia
Stevia este un îndulcitor natural cu zero calorii. Cantitatea de stevia necesară variază în funcție de formă—lichidă sau pudră și brand. Din acest motiv este mai bine să urmezi indicațiile de pe ambalaj pentru echivalentele de zahăr. Stevia nu adaugă volum, deci poate fi necesar să ajustezi rețeta pentru a compensa lipsa de structură pe care o oferă zahărul.
Fructoza
Fructoza este mai dulce decât zahărul, așa încât folosește-o într-o cantitate mai mică. Cel mai bine ar fi să utilizezi ⅔ cană de fructoză pentru fiecare cană de zahăr. Poate adăuga o textură diferită prăjiturilor.
Prăjitură franțuzească. Un desert fin, rafinat și extrem de gustos