Probabil că nu e șofer care să fi fost la mare, în această perioadă, și să nu fi constatat că parbrizul și capota mașinii s-au umplut de insecte moarte.

Și degeaba a încercat să le curețe, pentru că acestea s-au lipit ca timbrul de scrisoare.

Cum poți scăpa de insectele lipite pe parbriz și capotă?

Există mai multe modalități de a scăpa de insectele lipite pe parbriz și capotă. Dar, înainte de a încerca orice altă metodă, ar trebui să mergi cât mai repede cu mașina la spălătorie. Cu cât va sta mai mult în soare, cu atât vor fi mai greu de desprins insectele de pe capotă.

Iar la mașinile de culoare neagră se poate ca inclusiv ca lacul să se păteze din cauza acestora.

Iar dacă vei merge la o spălătorie self, folosește multă spumă activă. Sau, dacă există, folosește o spumă specială anti-insecte, scrie ProMotor. Apoi clătește cu apă sub presiune. Și, dacă e cazul, repetă această operațiune, lăsând cel puțin 5 minute spuma activă să acționeze.

Orașul cu cei mai mulți milionari pe metru pătrat: Unul din 24 de locuitori are oficial mult râvnitul statut

Ce poți face dacă insectele nu se dezlipesc de pe parbriz și capotă?

Dacă insectele nu au putut fi dezlipite cu spuma și apa sub presiune de la spălătorie, atunci există și alte variante. 

Folosește o perie moale, și freacă ușor parbrizul și capota cu apă și săpun, pentru a lua grosul. Apoi, poți folosi un spray special anti-insecte, luat de la benzinărie sau de la magazinul auto.

Pentru caroserie poți folosi și un lubrifiant multifuncțional. Lași să acționeze aproximativ 30 de secunde, apoi ștergi cu o cârpă din microfibre.

Pentru petele de pe parbriz care nu ies, poți adăuga în mixul de apă cu săpun și un pliculeț-două de praf de copt.

În cazul în care pe caroserie au rămas pete, cel mai probabil va trebui să faci un polish auto, pentru a curăța lacul și a oferi mașinii un nou luciu.

Marele campion Mihai Leu, internat de urgență în spital. El a fost transferat la București din cauza unor complicaţii după o operaţie