Coldea susține în spațiul public faptul că procuroarea de caz a avut întâlniri preparatorii cu mai mulți martori în dosar, înainte să aibă loc audierea oficială. Fostul șef din servicii i-a dat ca exemplu pe oamenii de afaceri Cornel Varvara, Andrei Cruceru și Cristian Anastasescu. El susține că Varvara ar fi fost la o discuție informală cu procurorul de caz pe 5 august 2024 și abia pe 5 septembrie a fost audiat oficial, în prezența apărării.Generalul Coldea reclamă și că ar fi fost interceptat în sala de așteptare a DNA, în seara audierii din 23 mai 2024, ”deși la dosar nu există vreun act legal de autorizare în acest sens, chiar și provizoriu”. El ar fi făcut o afirmație în sala de așteptare a DNA potrivit căreia ar fi închiriat un spațiu în Franța și nu a mai spus nimănui acest lucru. Ulterior, informația ar fi ajuns în presă.

Cine este Daniel Moldoveanu, omul prin care Coldea a încercat să-l influențeze pe denunțătorul Hideg? Relații cu mafia ANRP

COLDEA A SUGERAT CĂ A FOST DENUNȚAT DE OAMENI DISPERAȚI, ÎN PRAGUL CONDAMNĂRII

Fiind audiați la Curtea de Apel București pe 25 septembrie 2024 în contestația depusă față de măsura controlului judiciar, generalii Coldea și Dumbravă au susținut că sunt nevinovați și au reclamat presupuse abuzuri din ancheta DNA. Coldea a arătat judecătorului de la Curtea de Apel București că traficul de influență nu există. El a făcut această apreciere cu abilităţile sale de analiză, de ofițer de caz, cu peste 20 de ani de activitate și nu a găsit nici măcar o probă care indică faptul că a discutat cu martorul denunțător despre situația sa.Coldea și-a formulat apărarea pe experiența de 20 ani în activitatea operativă și s-a confruntat de foarte multe ori cu cazuri celebre care au fost publice. El a spus că s-a confruntat cu denunțuri formulate de oameni disperați, aflați în pragul condamnării.Dumitru Dumbravă a declarat în fața judecătorului că acuzarea stă foarte rău la capitolul cronologie, în sens larg, având în vedere că întreaga acuzare are ca substrat sugerarea în mod insidios că activitatea de consultanță pe care o presta pentru Societatea Doru Trăilă şi asociaţii, este una ilegală, menită să ascundă un mecanism infracțional și un mod de operare în afara legii.

FOSTUL CONSILIER AL LUI BĂSESCU, ADUS CU POLIȚIA LA DNA

Fostul general din servicii arată că la Londra există o stradă celebră, Chancery Lane, supranumită artera juridica orașului, unde, pe de o parte, sunt cabinetele avocaților, pe cealaltă sunt birourile unor foști lucrători din CIA, MI5, MI6 și alte servicii de informații, de inteligență pe planetă, care acoperă deficitul informativ resimțit de avocați în relația cu clienții.Pledoariile celor doi au fost respinse de judecător, iar ei au rămas la procesul din luna septembrie în continuare cu măsura controlului judiciar pe cauțiune pentru încă 120 de zile. Decizia magistratului a fost luată după ce procurorii au demonstrat legătura dinte contractele de consultanță dintre Doru Trăilă, Dumitru Dumbravă, Florian Coldea și oamenii de afaceri ce ar fi fost optimizați în sălile de judecată.Aceste detalii din dosar ies la iveală după ce fostul consilier pe probleme de securitate națională al lui Traian Băsescu, Daniel Moldoveanu, a fost adus cu poliția la DNA la începutul săptămânii trecute. Dan Moldoveanu este unul dintre martorii propuși de apărare, însă nu s-a prezentat la audieri și a fost adus cu mandat. După audiere, procurorii i-au reținut telefonul pentru percheziția informatică. Fostul apropiat al președintelui Băsescu ar fi încercat o mediere între generali și Cătălin Hideg, după ce a fost depus denunțul.Surse judiciare au declarat că, în cursul lunii septembrie, după inculparea generalilor din data de 24 mai 2024, un jurnalist l-ar fi contactat pe Hideg tot pentru o presupusă mediere. Acum, procurorii verifică dacă emisarii medierii ar fi fost trimiși de generali la omul de afaceri denunțător și dacă regulile impuse prin controlul judiciar au fost încălcate.