Scenarii false de răpiri de copii pentru faimă pe internet

„- E în regulă, sunt prieten cu mama ei. – Nu! N-o atinge! – Vino aici. Spune că nu te cunoaște. – Alo! Spune că nu te cunoaște. – Sunt prieten cu mama ei. – Fă pași!”

În afară de copii răpiți, unii creatori de conținut se prefac că sunt orbi și cer ajutor, pretind că pun droguri în băutura partenerului de conversație pentru a testa dacă cineva îi va opri din a bea, iar alții mimează sinuciderea, filmându-se pe balustradele unui pod, să vadă dacă cineva îi va opri.

  „- Bună. Îmi este foarte sete.   – Am niște apă. Dar n-ar trebui să iei nimic de la străini, știi?   – Să sunăm la poliție și ei ne pot ajuta să-ți găsim casa.”

Specialiștii însă trag un semnal de alarmă și spun că aceste experimente nu ajută pe nimeni. Cu cât aceste farse se înmulțesc, cu atât devine mai greu pentru oamenii legii să recunoască adevăratele urgențe.

Cei care nu reacționează la aceste scenarii false sunt ridiculizați public și, practic, li se încalcă intimitatea și demnitatea umană, iar stresul psihologic asociat poate avea urmări extrem de grave. 

 

@kiminonawa256854 Will you save her or not? #socialexperiment #fyp #fypシ #yourpage #foryourpage #hero ♬ original sound – All-in-one88