În plin sezon estival, înghețata de casă se numără printre deserturile cele mai căutate. Este răcoroasă în zilele toride de vară și o puteți prepara chiar dumneavoastră dacă aveți la îndemână niște fructe pe care, fie le combinați, fie le folosiți separat, obținând un suc din ele, în funcție de preferințele fiecăruia. Respectând următoarea rețetă veți obține o înghețată de casă naturală, delicioasă și fără conservanți sau alți aditivi.

Pandișpan cu fructe, un desert pufos și răcoros. O rețetă versatilă

Noi vă recomandăm rețeta cu pepene, însă puteți folosi orice alt fruct doriți.

Ingrediente:

300 gr zahăr;300 ml suc de pepene;400 ml apă;200 g frișcă.

Sucul de pepene se amestecă cu zahărul și apa într-un vas și apoi se pune la foc mic. Amestecați ușor și continuu, iar după ce zahărul s-a topit se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit. Amestecați această compoziție cu frișca și și apoi turnați-o într-un recipient pentru înghețată. Așezați-o în congelator, iar după aproximativ o oră o puteți consuma. O puteți combina cu fructe proaspete și frișcă sau diverse topinguri.