Măsurile se aplică și în cazul inculpaților aflați sub control judiciar și arest la domiciliu, cărora organele judiciare le impun obligația purtării unui astfel de dispozitiv.

Gorghiu, despre rolul brățării electronice

„Brățara electronică ține agresorul la distanță de victimă.

În 2020, am depus acestă lege, de azi se aplică în toată țara. Inclusiv în județul meu, Argeș, vom avea această monitorizare electronică pentru protejarea victimelor.

În primele opt luni din 2024 nu a existat niciun caz în care o victimă a violenței domestice, care a acceptat brățara electronică, să fi fost ucisă, rănită grav sau să îi fi fost pusă în pericol viața ori sănătatea”, a declarat ministrul Justiției.

„E nevoie de mai multe femei în Parlament”

Aceasta a mai afirmat că e nevoie de mai multe femei în Parlament, astfel încât ele să poată face legi care să răspundă problemelor cu care se confruntă.

„Aproape 70% dintre victimele violenței domestice din România sunt femei și de aceea e nevoie de multe femei în Parlament. Pentru că putem să facem legi bune pentru problemele cu care ne confruntăm.

Avem ordinul de protecție extins pentru orice tip de agresor, vouchere pentru victimele infracțiunilor. Avem toate instrumentele pentru a proteja femeile și victimele. Trebuie să acționăm fără frică!”, a mai declarat Alina Gorghiu.