La doar o zi după ce lui Florin Cîțu i-a fost adus la cunoștință oficial că este urmărit penal de DNA în dosarul achizițiilor vaccinurilor în pandemie, statul român a decis să acționeze și în cazul unei afaceri care vizează întreaga familie a acestuia. Tribunalul Vâlcea a înregistrat apelul pe care Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Ministerul Finanțelor l-au declarat împotriva unei hotărâri judecătorești prin care se cere anularea punerii în posesie a tatălui lui Florin Cîțu a unei suprafețe de 11,6 hectare de teren la Voineasa.
„Aici lucrurile sunt mai complicate, că ei și-au ales special aceste 50 hectare lângă zona de interes maxim turistic, valoarea întregii bucăți de pământ fiind de 12 milioane de euro. Niciodată familia Cîțu, bunicii, străbunicii lor nu au avut pământurile și pădurile aici, lângă pârtia nou-înființată de schi”, declara liderul George Simion, în luna mai 2021, de lângă Voineasa.
În decembrie 2019, tatăl fostului premier, supărat că Ministerul Finanțelor a intervenit în procesul împotriva lui, a somat, în scris, instituția. Acesta a cerut explicații și documente referitoare la temeiurile pentru care ministerul s-a poziționat de partea Romsilva în acest litigiu, relatează Realitatea PLUS. Actele ar fi trebuit să fie înmânate fiului acestuia, ministrul Finanțelor la acea vreme, Florin Cîțu.
Câteva luni mai târziu însă, în vara anului 2020, Guvernul Orban a adoptat o Hotărâre de Guvern, la inițiativa aceluiași Florin Cîțu, prin care Direcția Generală Juridică a Ministerului Finanțelor, entitatea care a intervenit în procesul familiei ministrului, a fost desființată.
Hotărârea a fost atacată în instanță și, inițial, a fost suspendată. Însă, în vara anului trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză Guvernului, potrivit Realitatea PLUS.
Acum, afacerea retrocedărilor de la Voineasa se află, în apel, pe rolul Tribunalului Vâlcea.