Excepție fac locuințele vechi, care aveau deja astfel de centrale vechi, dar toate noile locuințe care se află în imobile cu mai mult de 6 apartamente nu mai pot monta astfel de instalații individuale, cu una singura, care să deservească întreaga clădire.

Până la găsirea unei soluții definitive, proprietarii care se află în astfel de imobile sunt sfătuiți să se racordeze la rețeaua centralizată de termoficare sau la una de cartier. Oamenii sunt nemulțumiți atât de faptul că prin instalarea unei centrale de bloc, costurile achiziționării unei locuințe cresc, dar și de varianta alternativă propusă, deoarece racordarea la rețeaua centralizată înseamnă prețuri mari și o lipsă a predictibilității furnizării căldurii.

Centralele termice individuale de apartament sunt interzise în Cluj-Napoca, conform unei decizii adoptate la începutul anului de către consiliul local.

Când se interzic centrale de apartament? Șeful Termoenergetica nu are vești bune

Românii cu centrale de apartament ar putea fi împovărați de o nouă taxă. Expert energie: “La fiecare factură va veni și această taxare!”