Temperaturile încep să crească treptat în Banat, Transilvania, Maramureș, Moldova, Crișana, Muntenia și Oltenia, unde se așteaptă valori termice cuprinse între 29 și 35 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor varia între 15 și 18 grade. De asemenea, meteorologii au semnalat instabilitate termică pentru Maramureș, Dobrogea și Transilvania.

Precipitații semnificative vor fi înregistrate în zona Carpaților Orientali și în regiunile sudice. În schimb, în părțile vestice și sud-vestice, regimul de ploi se va alinia la valorile caracteristice acestei perioade.

După furtuni și ploi abundente, vremea în București se va menține ușor instabilă, cu un cer parțial acoperit de nori. Vântul va avea intensitate slabă până la moderată, iar temperatura va atinge 29 de grade Celsius. Ploile sunt improbabile în următoarele zile.

În zona montană, se vor înregistra înnorări și ploi ușoare, însoțite de descărcări electrice, în special în după-amiaza zilei, cu predilecție în Carpații Orientali și Meridionali. Vântul va fi predominant slab și moderat, fără a provoca probleme semnificative. Temperaturile vor tinde să crească, conform celor anunțate de Administrația Națională de Meteorologie.

În ceea ce privește litoralul, vremea se va îmbunătăți la malul mării. Turiștii care vizitează zona vor avea parte de temperaturi de până la 32 de grade Celsius, iar vântul va fi slab până la moderat, cu unele intensificări în a doua jumătate a zilei. Temperatura apei mării va oscila între 26 și 27 de grade Celsius.

De ce e indicat să faci cel puțin 5.000 de pași pe zi. Cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă