Războiul Trump-Soroș, lupta dintre globaliști și conservatori

Soroș a declarat în 2018 că Trump dorește să înființeze un stat mafiot în Statele Unite ale Americii. Filantropul care deține o rețea de ONG-uri la nivel global a spus de mai multe ori că Donald Trump este un pericol pentru modelul de societate pe care l-a construit în ultimii 30 de ani. 

„În mod clar, consider că administrația Trump este un pericol pentru omenire, dar consider că un fenomen pur temporar care va dispărea în 2020 sau chiar mai devreme.”, spunea Soroș în 2018.

Acesta a declarat că are o relație strânsă cu președintele Joe Biden care a fost implicat în politica din Ucraina. „Avem o fundație în Ucraina și se întâmplă să fie una dintre cele mai bune fundații ale noastre. Au refuzat să plece și au condus societatea. De asemenea, vreau să menționez că există o persoană care a fost foarte profund implicată în Ucraina și aceasta este Joe Biden. Am ajuns chiar să-l cunosc în ceea ce privește Ucraina. A avut mai multă răbdare decât mine în încercarea de a-l converti pe Proșenko într-un lider.”, a spus Soroș în 2022.

Implicarea lui Soroș în alegeri s-a văzut în 2020 când a declarat că Donald Trump este un escroc în timp ce a deschis cooperarea economică cu Republica Chineză. El a acuzat platforma Facebook că lucrează la realegerea lui Trump în 2020. 

„Președintele Trump este un escroc și un narcisist, care vrea ca lumea să se învârtă în jurul său. Când fantezia lui de a deveni președinte a devenit o realitate…acest lucru a transformat narcisismul său într-o boală malignă.”, a declarat Soroș în 2022. 

Soroș susține că războiul din Ucraina a fost declanșat de bătălia dintre sistemul societății deschise și cel al societății închise, unde liderii folosesc oamenii pentru interesele proprii. 

„Invazia Ucrainei nu a apărut din senin, lumea a fost din ce în ce mai angajată într-o luptă între două sisteme de guvernare care sunt diametral opuse unul altuia, societatea deschisă și societatea închisă.”, a completat Soroș în 2022.

George Soroș a dezvoltat o rețea de ONG-uri în întreaga lume prin care a încercat să pună mâna pe guverne prin activiștii pe care i-a sprijinit în perioada studiilor.

„Pericolul cu care se confruntă Uniunea Europeană și anume cu dezintegrarea. A fost o ușoară exagerare pentru că nici Putin și nici China nu vor ca Europa să se dezintegreze.”, spunea Soroș în 2017.

Miliardarul George Soroș în spațiul public în campania electorală din 2024 din România și Statele Unite ale Americii. El este acuzat de Donald Trump Jr. că se află în spatele anulării alegerilor prezidențiale prin liderii pe care i-a propulsat la conducerea țării. George Soroș a mai avut influență în Europa de Est după căderea URSS. 

Venirea lui Soroș în România

Filantropul american a venit în România imediat după căderea regimului comunist. El susținea că filozofia lui este o înțelegere perfectă asupra lumii, dar nimeni nu deține adevărul ultim. Soroș a creat grupul pentru dialog social pentru 1 milion de dolari prin care s-a pus bazele unei rețele favorabile de organizații non-guvernamentale în România.

„Am venit aici după înlăturarea lui Ceaușescu, în ianuarie 1990. Cred că am sosit cu primul avion civil care a aterizat în București, încă mai erau soldați aliniați pe drumul spre oraș. Îmi amintesc că era zăpadă, România se mai afla încă în stare de criză, dar revoluția era deja terminată.”, a zis Soroș în 2005.

În 1991, Soroș a creat o fundație, organizație non-guvernamentală, cu un buget anual de 1,5 milioane de dolari. Organizația filantropului a fost singura organizație non-guvernamentală din România care primea fonduri externe. În anul 1997, fundația „Soroș” și-a schimbat numele, devenind fundația „Pentru o societate deschisă”, nume similar cu cel al organizației din Statele Unite ale Americii, „Open Society Foundation”. O mare parte din fondurile fundației au fost folosite pentru a selecta și a finanța educația unor tineri români în universități occidentale, cât și la Universitatea Central Europeană din Budapesta. 

„Așa este, însă în România lucrurile stau astfel, unii dintre candidați au devenit oameni foarte puternici. Monica Macovei, de exemplu, a devenit Ministrul Justiției. Renatte Webber, consilier prezidențial, Alina Mungiu conduce unul dintre cele mai importante ONG-uri, Societatea Academică din România. Prin puterea pe care au obținut-o acești oameni se poate spune că influența dumneavoastră a crescut în România.”, spunea un jurnalist în 2005.

George Soroș, însă, a replicat imediat: „Cred că acești oameni reprezintă exact lucrurile în care ei cred. Ei nu sunt agenții mei. Nici măcar nu pot vorbi cu majoritatea, poate doar ocazional. M-am întâlnit totuși cu câțiva și am fost chiar impresionat și bucuros să văd că sunt activi în cadrul guvernului.”

Soroș a continuat să crească sumele alocate pentru scopurile din România la începutul anilor 2000, după ce fundația a fost stabilizată în 12 grupuri separate. La nivel politic, Soroș și-a impus oameni în conducerea statului român.

Monica Macovei a devenit unul dintre numeroșii specialiști în Europa de Est care au beneficiat de filantropia americană finanțată în special de miliardarul George Soroș cu scopul dezvoltării democrației în această regiune. Ea a primit în 2004 un telefon de la președintele Traian Băsescu pentru a prelua Ministerul Justiției. S-a consultat printre alții și cu o prietenă apropiată, Alina Mungiu, care conducea un ONG finanțat de George Soroș. 

În plus, o anchetă jurnalistică din Statele Unite ale Americii arată cum ONG-urile fondate de Soroș și aliații acestora din Occident au făcut presiuni pentru realizarea unor revoluții anti-democratice în Europa de Est. Principalele revolte de stradă din Europa s-au produs în perioada în care departamentul de stat era condus de administrația democrată Obama.