Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat miercuri că inacţiunea întregii clase politice faţă de declaraţiile antisemite, antinaţionaliste şi pro-ruseşti ale Dianei Şoşoacă a fost o greşeală, transmite Agerpres.

El a fost întrebat cum vede decizia Curţii Constituţionale de respingere a candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale.

„Oricum se face de râs și mai bine o lăsăm”

„Ca părere personală, sigur, este o decizie excesivă, pentru că nu ai apel la ea şi îţi îngrădeşte un drept pe nişte atribuţii pe care CCR le are, dar în plan personal vă spun – chiar dacă decizia este excesivă în planul rămânerii în cursă a unui candidat, declaraţiile din ultimele zile ale Dianei Şoşoacă o fac digerabilă pe această decizie, pentru că nu ne trebuie aşa ceva în viaţa politică”, a spus Romaşcanu la sediul central al PSD.

Acesta a mai fost întrebat de ce a fost aşa târziu sancţionată, pentru că Diana Şoşoacă a făcut astfel de declaraţii de mult timp, chiar şi în Parlament, şi nu au existat reacţii din partea parlamentarilor.

„A fost o inacţiune a întregii clase politice, mergând pe ideea că e dreptul la liberă exprimare, că oricum se face de râs şi mai bine o lăsăm. A fost o greşeală, pentru că enunţuri de genul ăsta, antisemite, antinaţionale (…), pro-ruseşti, astea trebuiau sancţionate şi urmaţi paşii legali, astfel încât să existe o pedeapsă penală pentru asta. Iată că am ajuns în această situaţie, probabil că de acum încolo o să fim mai atenţi şi într-un fel văd că Parchetul General s-a autosesizat şi va exista o consecinţă probabil şi penală pentru aceste declaraţii”, a mai spus Romaşcanu.

Diana Șoșoacă, scoasă din cursa pentru Cotroceni

Judecătorii CCR au invalidat sâmbătă decizia Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, după ce Curtea a admis două contestaţii privind candidatura președintelui SOS România.

Al doilea dosar de candidatură a fost depus de Diana Șoșoacă sâmbătă seară, cu zece minute înainte de expirarea termenului, însă BEC a respins cererea drept inadmisibilă, motivând că noua solicitare a fost înaintată fără a fi însoțită de listă de susținători, documentele fiind aceleași depuse inițial, în 3 octombrie.

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins luni contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de decizia de neacceptare a înregistrării celei de a doua candidaturi la alegerile prezidențiale.

Curtea Constituţională a României (CCR) a publicat luni seară motivarea deciziei privind respingerea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidențiale din acest an. „Este de notorietate că, prin discursul său constant,  doamna Diana Iovanovici-Şoşoacă îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale statului și la încălcarea ordinii constituționale”, au explicat judecătorii de la CCR.

citeste mai mult …