Salata de boeuf este o combinație de carne (de obicei vită sau pui), legume fierte (cum ar fi morcovi, mazăre, cartofi), maioneză și, uneori, murături. Aceste ingrediente variază în conținutul lor caloric și nutrițional.
Salata de boeuf este un aliment pentru sezonul rece, sănătos și echilibrat cu condiția să aibă puțină maioneză’, spune nutriționista Mihaela Bilic.
Pentru că prepararea ei implică răbdare și migală, salata de boeuf nu se mănâncă în fiecare zi, e rezervată ocaziilor și cu atât mai mult așteptată și dorită de toți.
“Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata de boeuf e vorba, dacă nu ați ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiție (salata!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belșug. Maioneza înseamnă ulei și fiecare lingură de ulei înseamnă 100 calorii, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteți socoti 80 calorii pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine. Salata de boeuf (fie ea și cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele și carnea fierte, murăturile și mazărea. Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet, care conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide. Singura mențiune este să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porția corectă de salată de boeuf înseamnă 2-3 linguri și doar 300 calorii, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare” a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Citește continuarea pe avantaje.ro