Propunerea sa vine ca o schimbare semnificativă față de penalizările existente, acum considerate insuficiente pentru a combate problema abandonului școlar. Primul ministru italian își dorește să pună capăt acestui fenomen și să ofere o șansă tuturor copiilor de a primi o educație de calitate, subliniind importanța salvării generației tinere și pregătirii lor pentru viitor.

În prezent, sancțiunile pentru părinții care refuză școlarizarea copiilor este de 30 de euro, dar premierul italian consideră că această măsură nu este de ajuns.

În cadrul unui interviu pentru postul Rete 4, Giorgia Meloni a definit drept „suprarealiste” măsurile avute în vedere până la introducerea decretului Caivano. „Acești copii trebuie salvați, dacă nu intervenim ferm va fi imposibil să îi salvăm de la a deveni sclavi ai crimei organizare” a spus premierul italian.

Nicușor Dan, declarații exclusive la Realitatea Plus: „Candidatul comun al PNL-PSD nu ar avea șanse mari. Am o rezervă în privința candidaturii lui Piedone”

Decretul Caivano a fost adoptat de Guvernul italian pentru a face față unor grave episoade de delicvență juvenilă petrecute în vara anului trecut, în anumite zone din sudul țării, în special în Regiunea Campania. Prevederea urmărește un răspuns sancționator mai incisiv incluzând școlarizarea obligatorie a minorilor și măsuri de descurajare a celor care exercită responsabilitatea părintească.

Timp de mai multe luni, la Caivano au avut loc abuzuri asupra a două fetițe de 10 și 12 ani, care au fost filmate cu telefoanele mobile. Abuzatorii erau 15 tineri între care doi fii ai șefului unui clan local cunoscut pentru probleme cu droguri, scrie ZiarulRomanesc. După ce au fost violate și filmate, fetele au fost amenințate că imaginile vor fi difuzate în cazul în care ar fi dezvăluit cuiva abuzurile la care au fost supuse.

Potrivit statisticilor, Italia este pe locul 5 între cele 27 de state UE cu o rată a abandonului școlar de 11,5%.

Ce spune presa străină despre șansele lui Klaus Iohannis de a ajunge la șefia NATO