Iulia Văculişteanu, designer de interior la Designful, este pasionată de drumeţii, grădinărit, natură şi călătorii. Aşa că atunci când ea și soțul ei au decis să-și facă o casă de vacanţă unde să petreacă timpul împreună cu cele două fete ale lor, au ținut cont de două criterii: să fie aproape de natură (se află la șase kilometri de drum forestier de barajul Vidraru) şi să aibă o amprentă de carbon cât mai mică (are 35 metri pătraţi pe un teren de 2300 metri pătraţi).

„În fiecare anotimp ne vizitează prietenii din pădure: vulpi, arici, şoricei. Ne bucură acest lucru, înseamnă că am obţinut ceea ce trebuie.”

tiny house vidraru
Spații de depozitare în micuța bucătărie-living

Căsuţa are două niveluri şi trei camere multifuncţionale, iar bugetul pentru construcția și amenajarea ei a depăşit puţin peste 10.000 euro. Ar fi costat mai mult dacă proiectul n-ar fi fost realizat treptat, în regim propriu. Iulia a beneficiat de ajutorul unui constructor care-i este şi vecin, iar finisajele le-a aplicat împreună cu soţul ei, lucruri ce au ajutat semnificativ la a economisi buget. În plus, când au început construcţia, în 2014, preţul lemnului era mult mai mic.

Proiectul de arhitectură, structura şi dosarul pentru construcţie, cu tot cu avizele de mediu, au costat 300 euro. Din fericire, primăria nu cere bani pentru a elibera certificatul de urbanism. Nu e nevoie decât să depui dosarul ce include antecontract, contract de vânzare-cumpărare, plan de amplasament, certificat de urbanism, chitanţa acestuia, chitanţa acordului de mediu (100 lei), chitanţa cadastrului (120 lei), factura şi chitanţa pentru aviz de amplasament şi impozit teren (13 lei).

Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de home&deco www.lovedeco.ro.

citeste mai mult …