Femeia este misionară la o fundaţie, iar în data de 30 ianuarie a revenit în România. Chiar de a doua zi au debutat simptomele de diaree, febră şi astenie. În data de 2 februarie a solicitat ambulanţa, însă starea ei a continuat să se agraveze, așa că duminică seară a fost adusă la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Oradea, potrivit e-Bihoreanul.

 

Analizele de sânge au confirmat suspiciunea de malarie, drept care a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti.

4 cazuri de malarie înregistrate în ultima lună la Spitalul …

La momentul transferului, pacienta prezenta în continuare mai multe simptome ale infecției cu malarie, printre care frisoane și febră.

 

În cazul călătoriilor în Tanzania, nu există vaccinuri obligatorii pentru intrarea în țara africană, dar Ministerul Afacerilor Externe „recomandă insistent” vaccinarea împotriva febrei galbene, precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A și B, difteriei şi poliomielitei. 

La începutul săptămânii trecute, în Bihor a fost diagnosticat un alt caz de malarie la un bărbat de 35 de ani din Beiuş, după o vacanţă petrecută în Zanzibar.